Hamé - povidla slazená švestková

Nebudu vám lhát, nejlepší jsou samozřejmě povidla doma vařená. O tom žádná. Ale občas se nějaká ta kupovaná hodí, třeba když ta domácí dojdou a švestková sezóna je stále daleko. A nejlepší ze všech kupovaných švestkových povidel je toto od Hamé. Tedy je pravda, že to z Alberta (privátní značka Albert Quality) jsou taky dobrá, ale tahle od Hamé jsou ještě lepší. Tedy alespoň si to myslím já. Nejlepší na povidlech Hamé je chuť, výrazně švestková, vůbec není přeslazená, stále trošku nakyslá, ale dokonale vyvážená. Mohla bych se utlouct po čerstvém chlebu s těmito povidly. Na výrobku 100 g povidel bylo použito 170 g ovoce, což je samozřejmě na chuti znát. Je to poznat i na konzistenci, průmyslově vyráběná povidla bývají často nastavována želatinou, která přidá na objemu, ale ubere chuti. To se naštěstí u těchto povidel nestalo. Protože obsah želatiny je minimální, je i konzistence povidel mazlavá, dobře se roztírá na chleba. Znáte to, když si koupíte povidla s vysokým obsahem želírujících látek, tak můžete hmotu doslova krájet, roztírat to nejde, na chlebu to nedrží a navíc mi to vůbec nechutná. Tak to se tady nestane, konzistence je hladce štavnatě krémová, opravdu jak domácí marmeláda. A proto mám tato povidla tak ráda. Hamé Slazená švestková povidla koupíte v běžné síti hypermarketů, supermarketů a obchodů s potravinami za cenu kolem třiceti korun. Neprodávají je ale všude, u nás je například mají jenom v Intersparu a v Bille, občas v Albertovi, často se dá vychytat slevová akce pod zmiňovaných třicet korun, já jsem svoje poslední balení kupovala v Bille za 29,90.

Publikováno: 30. 05. 2013 / Aktualizováno: 31. 05. 2023

Kategorie: Jídlo

Autor: Drahomíra Testerová

Tagy: Hamé