Schwarzkopf - suchý šampon Schauma Cotton Fresh

Suchý šampon mám spojený s nevábnou vůní zatuchlého pudru. Jednou jsem totiž u kamarádky v koupelně zahlédla něco, co na první pohled vypadalo jako balení dětského zásypu. Amica se tuším suchý šampon tehdy jmenoval. Když jsem k němu přičichla, zvedl se mi žaludek a zařekla jsem se, že něco podobného mi na hlavu prostě nesmí.

Jenže od té doby, co jsem si začala barvit vlasy, jsem zjistila, že čím častěji je budu mýt, tím méně mi barva vydrží. Logicky. Hledala jsem tedy způsob, jak se vyhnout mytí vlasů obden a přitom nevypadat, jako bych si na hlavu vylila obsah fritovacího hrnce. Řešením byl suchý šampon. Amicu jsem zavrhla rovnou. To snad raději vymytou barvu, než smradlavé vlasy. V DM drogerii mi padla do oka novinka od Schaumy, a to suchý šampon pro mastící se vlasy s vůní Cotton Fresh. Cena se pohybovala do 100,-. Za pokus to není moc. Rozhodla jsem se proto šampon vyzkoušet.

Nejdřív jsem doma zkusmo stříkla do vzduchu, abych věděla, jak šampon bude vonět. Překvapila mě svěží vůně právě vypraného prádla v kombinaci s deodorantem od Rexony. Alespoň takhle mi vůně připadá. Než sprej použijete, mám pro vás jedno malé varování: nelekněte se síly, s jakou sprej při stříknutí z lahvičky vyjde. Mě to ze začátku trochu šokovalo a málem jsem sprej upustila na zem.

Jak a proč se vlastně suchý šampon používá? Jde o to, že vám má suchý šampon prodloužit pocit čistých vlasů o jeden den. Praxe – pokud je zrovna den, kdy byste si normálně ráno umyli vlasy, použijete místo toho suchý šampon.

Použití? Sprej protřepejte! Pořádně. Pak se předkloňte a ze vzdálenosti zhruba 20 cm jednou stříkněte na temeno hlavy. Sprej položte bokem a oběma rukama šampon vmasírujte, jako byste si myli vlasy. Postup opakujte i u pěšinky, ofiny, popř. délek vlasů. U délky po ramena by vám na celou hlavu měly stačit tak 3-4 krátké stříknutí. Dávejte hlavně pozor na to, abyste šampon opravdu dobře vmasírovali. V opačném případě se můžete u tmavých vlasů setkat se světlými mapami, které se ale dají dobře vyčesat hustým hřebenem s kančími štětinami.Potom vlasy upravte tak, jak jste zvyklí. Učesat, případně lehce přežehlit ofinku, jedno stříknutí lakem, a hurá mezi lidi.

Schwarzkopf - suchý šampon Schauma Cotton Fresh

Před prvním použitím jsem byla k podobnému výrobku skeptická. Neuměla jsem si představit, že bych suchý šampon používala pravidelně. Stačilo ale jedno vyzkoušení a zařadila jsem ho do své pomyslné krabičky první kosmetické pomoci. Vlasy po použití totiž opravdu působí, jako by byly čerstvě umyté. Jsou nadýchané a voňavé. Jedno balení vám vydrží na cca 7-10 „mytí“. Podle použitého množství.

Schwarzkopf - suchý šampon Schauma Cotton Fresh

Jedno balení vám vydrží na cca 7-10 „mytí“. Podle použitého množství.

Složení: Isobutane, Alcohol denat., Oriza Sativa Starch, Butane, Propane, Parfum, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool, Hexyl Salicylate, Citronellol, Citral, Geraniol, Cetrimonium Chloride

Sprej seženete téměř v každé drogerii nebo hypermarketu za cenu okolo 95-115,-

Publikováno: 11. 06. 2013 / Aktualizováno: 31. 05. 2023

Kategorie: Kosmetika

Autor: Drahomíra Testerová

Tagy: Schwarzkopf