Garnier tělové mléko Zjemňující péče

 

Na tělová mléka nejsem příliš náročná. Stačí mi běžně dostupná péče z drogérie. Nutno ovšem poznamenat, že nemám suchou nebo atopickou či jinak problematickou pokožku a vystačím si jen s občasným namazáním. Ale přeci jenom jsou vlastnosti, které od dobrého tělového mléka očekávám. Lehkou konzistenci, která se dobře roztírá a okamžitě vstřebá. Vůni, která se na těle udrží. Dostatečnou hydrataci. Praktické balení, ze kterého nic neteče, když téct nic nemá, a ze kterého naopak teče dostatek tělového mléka, když chci, aby teklo. A jak si u mě vedlo růžové tělové mléko od Garnier?

 

Průměr. Tělové mléko ničím nevyniká a nedává mi příliš důvodů pro to, abych příště v drogérii sáhla opět po něm. Ale zase celkem ráda ho používám a určitě ho dopotřebuji. Nejvíc se mi líbí jeho vůně, je lehce ovocná, až květinově ovocná, jemná, není výrazná, ale při mazání mě dostatečně naladí na ovocnou notu. O to víc mě mrzí, že se vůně na těle nedrží a po hodině od namazání už není cítit vůbec. Menším problémem je to, že se mléko celkem pomalu vstřebává, i když slibuje na obalu opak. Konzistence je sice lehká a tekutá, tělové mléko se dobře roztírá, ale trvá mu alespoň deset až dvacet minut než se beze zbytku vsákne do pokožky.

Hydratační schopnosti jsou víceméně průměrné. Mojí pokožce to třeba stačí, ale věřím tomu, že suchá pleť bude potřebovat něco hutnějšího. Třeba kolena, lokty a lýtka si musím domazávat, protože mi Garnier tělové mléko nestačí. Líbí se mi obal mléka, růžová lahvička, která se dobře drží, uzávěr dostatečně těsní, díky tekuté konzistenci se mléko dobře dávkuje. Tělové mléko mám ve velkém balení 400 ml, takže je pravda, že se mi s ním trošku obtížněji manipuluje, ale zvykla jsem si, jen bych si příště koupila raději tu menší lahvičku. Tělové mléko obsahuje bambucké máslo a ovocné oleje, bohužel ale také obsahuje minerální olej, což je chemická látka vznikající z ropy. A protože mám raději přírodnější varianty tělových másel, já si určitě nové balení kupovat nebudu.

  Toto tělové mléko koupíte běžně v drogériích nebo supermarketu zhruba za stovku. Pokud bych to měla shrnout, klidně ho vyzkoušejte, nejspíš tím nic nezkazíte. Na druhou stranu si ale myslím, že v drogérii najdete i lepší tělová mléka, která například vydrží na těle déle vonět nebo která mnohem lépe hydratují.

Publikováno: 14. 03. 2013 / Aktualizováno: 31. 05. 2023

Kategorie: Kosmetika

Autor: Drahomíra Testerová

Tagy: Garnier