Stavba plotu je hračka! Jak na to?

Stavba plotu je velmi snadná, není to nijak složité. Jestliže si chcete postavit plot, můžete to zkusit svépomocí nebo také si ho nechat postavit na míru. Součástí plotu jsou podhrabové desky.

Podhrabové desky pod plot

Jsou to panely, které se postaví na urovnanou zem, kde je pomocí zahradní sekačky posekaná tráva, a uchytí na sloupky pomocí držáků. Mají různou délku a různou velikost. Je to hladká betonová deska s pěkným a funkčním designem. Bývají s různými příměsemi, které vytvářejí rozmanité barvy. Klasické šedé nebo také s drobnými kamínky.

Podhrabová deska s PVC je také velmi vhodná a má životnost minimálně 10 let. Jednoduše se s ní manipuluje a snadno se přepravuje. Má nízkou hmotnost a je pružná, montáž je velmi rychlá a jednoduchá.

Štípané podhrabové desky jsou betonové a zabraňují prorůstání plevele do vašeho plotu. Slouží také k tomu, aby se váš pes nepodhrabal a neutekl ven.

Ploty a zástěny

Podhrabové desky se umisťují na sloupky, které jsou zasazeny v betonu v zemi. Stačí je jen přimontovat. Nad nimi jsou plotové dílce, které se vyrábí z hliníku, dřeva nebo také plastu. Mají různé výhody a různou délku životnosti.

O dřevěný plot je potřeba pečovat a pravidelně jej natírat barvou, aby byl odolný vůči vlivům počasí a stále krásný i funkční. Můžete si jej také zastínit, tak, aby nebylo vidět do vaší zahrady a bylo zachováno soukromí obyvatel domu.

Tradiční plotové dílce jsou z latěk, které se vyrábějí ze dřeva. Mají klasický design, kdy jsou laťky umístěny svisle nebo také podélně s efektními prvky. Může být i ozdoba na horní straně. Zvolte si plot podle toho, jak se vám hodí k domu, jestli tradiční nebo moderní způsob.

Publikováno: 28. 02. 2023

Kategorie: Domácnost

Autor: Drahomíra Testerová