Ženy při investování riskují méně, ukázal nedávný průzkum

Investiční svět se postupně otevřel prakticky komukoliv a už nemůžeme konstatovat, že by se jednalo pouze o parcelu, která by byla dostupná vybranému množství lidí s konkrétním finančním obnosem. Své peníze mohou do investičního zlata, stříbra, investiční platiny nebo dalších investičních instrumentů „nasypat” prakticky všichni, kdo chtějí zabránit požírání úspor financí. Pozadu nezůstávají ani ženy, které, podle posledních průzkumů, přistupují k investování velmi opatrně.

Ženy jsou spíše dlouhodobé investorky

Když se na ženy jako investorky podíváme, řekneme, že jsou to spíše dlouhodobé investorky, které příliš neláká vědomí, že mohou zvýhodnit své peníze rychle. Spíše vnímají dlouhodobý horizont za ziskový, ostatně i proto se při investování chovají trochu sebevědoměji. Impulzivní chování jim není příjemné, preferují spíše investování do přímých aktiv.

Baví je samozřejmě spíše takové investice, které jsou stabilnější čili zájem u nich roste právě o investování do zlata nebo jiných drahých kovů. Nejsou příliš ochotné riskovat čili investování do kryptoměn se jim nejeví jako atraktivní.

Pravidelnost u nich vítězí

S příchodem zvyšující se inflace mnozí mohli zaregistrovat, že k investování přistupujeme mnohdy velmi razantně, možná impulzivně, jak bylo zmíněno. Touha pokrýt to, co inflace napáchá, bylo opravdu velké, ale řada žen skutečně zůstala na té stabilní pozici, a sice na místě, kdy investují spíše pravidelně než zbrkle z důvodu aktuální situace.

Ostatně na toto velmi pozitivně reagují dlouhodobí investoři, kteří říkají, že právě v pravidelnosti je síla. I když se nám otevírají možnosti, jak nakoupit levněji, zbrklost se nevyplácí a v dlouhodobých investicích se skrývá ta pravá síla.

Investujte tolik, kolik si můžete dovolit

Nabízí se otázka toho, kolik se vlastně má investovat. Odkládat do investic bychom měli zhruba 10 % našich každoměsíčních příjmů, ale je to ryze individuální záležitost.

Publikováno: 28. 02. 2023

Kategorie: Nezařazené

Autor: Drahomíra Testerová