Tartare Gourmet – Zahrada v Provence – česnek a bylinky

Mám ráda Lučinu, je čerstvá, jemná, na chlebu se jen rozpadá a na jazyku rozplývá. Navíc čerstvý sýr je zdravý! Ale není od věci vyzkoušet něco nového, a tak si občas místo Lučiny koupím jiný čerstvý sýr. Třeba zrovna tento Tartare s česnekem a bylinkami
Tartare Gourmet – Zahrada v Provence – česnek a bylinky
Musím se přiznat, že mi sice víc chutná jednoduchá Lučina, ale něco na tom Tartare je. Velmi snadno se nanáší, konzistence je něco mezi drolivou Lučinou a smetanovým taveným sýrem, drží sice pevný tvar, ale také se dobře roztírá a drží na chlebu. Sýr je jakoby našlehaný, jemný, vzdušný a lehký. S čerstvým chlebem nebo celozrnným rohlíkem chutná skvěle. Chuť sýru je vyvářená a velmi jemná, bohužel z ní příliš necítím ty bylinky, spíše mi to přijde jako slabší varianta česnekového sýru, chuť sušeného česneku výrazně převládá, ale zároveň nepřebíjí chuť čerstvé smetany a sýra. Dohromady to tvoří celkem chutnou kombinaci.
Tartare Gourmet – Zahrada v Provence – česnek a bylinky
Příchuť s česnekem a bylinkami mi přijde z nabídky jako nejlepší nebo přesněji patří mezi moje nejoblíbenější. Na výběr je ze čtyř příchutí: s lososem, s pepřem, s česnekem a bylinkami a nebo jen čistý sýr bez příchutě. Líbí se mi i názvy jednotlivých sýrů, výrobce se totiž neomezil jen na konstatování příchutě, ale každá varianta má své vlastní jméno, takže česnekový sýr se jmenuje Zahrada v Provence, lososový Norské fjordy, pepřový je Pikantní orient a bez příchutě Alpské stráně. Je to výstižné a hravé, možná ne nezbytné, ale příjemné.
Tartare Gourmet – Zahrada v Provence – česnek a bylinky
Objem Tartare sýra je 150 g a koupíte ho běžně v obchodech s potravinami za zhruba 35 Kč, v závislosti na obchodu, lokalitě a slevových akcích. U nás v Jednotě ho prodávají za 35,90.

One thought on “Tartare Gourmet – Zahrada v Provence – česnek a bylinky

  1. Meduňka / 30.9.2013 at 10:22

    Velice mi chutná ten lososový tartare, na druhém místě ten bylinkový. Kupuji i čistý a míchám si ho s bazalkovým pestem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *