Jak postupovat při výběru pračky? Základní tipy, přes které „nejede vlak“

Nákup pračky může být náročný úkol, protože existuje mnoho různých modelů a funkcí, které je třeba zvážit. S trochou průzkumu a znalostí si však můžete vybrat tu správnou pračku, která vyhovuje vašim potřebám a rozpočtu.

Společně s magazínem Ostrov inspirace jsme pro vás sepsali základní faktory, které byste měli při výběru pračky zohlednit.

Kapacita

Určete kapacitu, kterou potřebujete, na základě počtu osob ve vaší domácnosti a četnosti praní. Pračka s větší kapacitou je ideální pro rodiny s velkým množstvím prádla, zatímco pračka s menší kapacitou je vhodná pro jednotlivce nebo páry.

Typ pračky

Existují dva hlavní typy praček - s horním plněním a s předním plněním. Pračky s horním plněním jsou tradičnější a snadněji se plní, zatímco pračky s předním plněním jsou energeticky úspornější a mají větší kapacitu.

Energetická účinnost

Pračky s předním plněním: Hledejte pračky, které jsou energeticky úsporné, protože vám pomohou ušetřit peníze na účtech za energie. Zkontrolujte energetické třídy a vyberte si pračku s vysokou třídou.

Otáčky odstřeďování

Otáčky odstřeďování určují, kolik vody se během pracího cyklu z prádla odsaje. Vyšší rychlost odstřeďování zajistí sušší prádlo a kratší dobu jeho sušení.

Nastavení praní

Vyberte si pračku s různými nastaveními praní, která se dokáží postarat o různé tkaniny a skvrny. Hledejte pračky s možnostmi, jako je rychlé praní, jemné praní a silné praní.

Hlučnost

Zvažte úroveň hluku pračky, zejména pokud je umístěna v blízkosti ložnice nebo obývacího pokoje. Hledejte pračky s nižšími hodnotami decibelů.

Značka a záruka

Vyberte si spolehlivou značku s dobrou pověstí a zárukou, která se vztahuje na případné závady nebo problémy s pračkou.

Cena

Nastavte si rozpočet a vyberte si stroj, který se do něj vejde. Kvůli nižší ceně však nedělejte kompromisy v kvalitě nebo funkcích.

Výběr správné pračky vyžaduje pečlivé zvážení vašich potřeb a rozpočtu. Budete-li mít tyto faktory na paměti, můžete si vybrat pračku, která bude splňovat vaše požadavky a vydrží vám mnoho let.

Publikováno: 11. 05. 2023 / Aktualizováno: 14. 05. 2023

Kategorie: Elektro

Autor: Lenka Novotná