Ristorante – pizza Capricciosa

Ristorante - pizza Capricciosa - krabice

Nejdřív si posvítíme na všechny pizzy od Ristorante. Kupuji je už celé roky, a tudíž jsem si nemohla nevšimnout, jak se postupem času scvrkávají. Značka Ristorante na nás začala (s)prostě šetřit. Ovšem cena je samozřejmě vyšší, než když jsme si mohli koupit pizzu o pár čísel větší. A cenový rozdíl je docela citelný – rovných 10 Kč za to, že se najíte méně než tomu bylo dřív. No, nekupte to! Nejen, že se pizzy Ristorante scvrkávají, co se týče průměru pizzy, ale ani tloušťka není, co bývala. Jestli ji kuchaři z Ristorante ještě trochu ztenčí, budeme si kupovat jen prázdnou krabici. No, sice šetří na těstě, ale na ostatní ingredience si nedovolili šáhnout. Alespoň prozatím.

Ristorante - pizza Capricciosa - připraveno k pečení

A teď už se vrhneme na pizzu Capricciosa. Jedná se o pizzu se šunkou, žampiony a zeleninou (paprika a pórek). Ani této pizze žádné ingredience nechybí, naopak bych řekla, že jedna přebývá. A tím „šťastlivcem“ je pórek. Je dost hořký a rozhodně to nemůžu svalovat na jednu špatnou pizzu. S touto pizzou jsem měla už několikrát tu čest a vždycky jsem si na ni pochutnala, ovšem až po vyndání pórku. Naštěstí je tam pouze pár kousků, takže se nebojte velkého dolování. Jinak mám pórek ráda, ale k této pizze se vážně nehodí. Je tak hořký, že přebije chuť celé pizzy. Dost možná je hořká chuť pórku následkem zmražení a následného pečení, nevím. Jinak je pizza Capricciosa moc dobrá, je kořeněná tak akorát, aby byla výrazná, ale ne pálivá. Myslím si, že je to jedna z nejlepších pizz od Ristorante.

Ristorante - pizza Capricciosa - upečeno

I přes zmenšení proporcí pizz Ristorante patří tato značka mezi mé favority. Vždy když jsem utekla k nějaké konkurenci, která mi za stejnou cenu dopřála větší pizzu, vzpomínala jsem na Ristorante, protože té se chuťově nedá nic vytknout. A pokud chcete větší pizzu, která je minimálně stejně chutná jako pizzy od Ristorante, pak budete muset šáhnout hlouběji do peněženky.

Ristorante - pizza Capricciosa - první kousek

Informace o výživových hodnotách ve 100 gramech výrobku:

  • Energetická hodnota – 225 kcal/948 kJ
  • Bílkoviny – 8,0 g
  • Sacharidy – 29,3 g
  • Tuky – 8,5 g

Ristorante - pizza Capricciosa - ochutnávka

One thought on “Ristorante – pizza Capricciosa

  1. Kdysi jsme také kupovali mražené pizzy. Pak jsme si pořídili pekárnu na chleba, která nám těstu na pizzu umíchá a nakyne za 45 minut. Když má člověk již vychytané vlastní těsto a hlavně způsob pečení, nechce se už k mraženým výrobkům vracet. Zjistil jsem, že čím je lepší těsto, tím méně ostatních ingrediencí je potřeba. Proto Italové toho na pizzu nedávají tolik.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *