Orion - čokoláda Studentská pečeť

Musím se přiznat, že Studentská pečeť je mojí nejoblíbenější čokoláda vůbec. Už snad od narození. Když jsem byla malá, představovala tato čokoláda luxus, který jsme si dopřávali doma tak jednou za půl roku. Pamatuji si, že pak přišlo období Milky a dalších proslulých čokolád, včetně vysokoprocentních Lindt a jiných, ale Studentská pečeť je prostě stále nejlepší. Jiné čokolády jsou také dobré, ale nejlepší může prostě být jenom jedna. A co mám na Studentské pečeti tak ráda? Rozinky. To fakt můžu, vím, že si můžu dopřát rozinky jen tak. Nebo, že se vyrábí i spousta jiných čokolád, které obsahují rozinky. Dokonce si můžu koupit i jen rozinky v čokoládě. Ale ty v té Studentské pečeti jsou stejně nejlepší. Arašídy. Taky se přiznám, že zrovna třeba to želé v čokoládě moc nemusím. Ale arašídy a právě v kombinaci s rozinkami jsou prostě perfektní. Vůbec by mě zajímalo, kdo to vymyslel, přeci jenom kombinace arašídů a rozinek není právě nejběžnější záležitostí... a o to víc mi asi chutná. Konzistence čokolády. Nejlepší je, že nikdy nevíte, do čeho příště kousnete. Jasně, můžete čokoládu otočit a z druhé strany se to tak nějak pozná, že zrovna v tomto kousku asi bude hodně oříšků a v tom další bude jen samá čokoláda... ale mnohem lepší je naslepo se zakousnout! Variance. Studentská pečeť samozřejmě během posledního desetiletí značně povyrostla, takže v současné době nabízí i variantu hořké nebo bílé čokolády a  nejlepší je mléčná, i když variací je mnohem víc. Sezónní, s višněmi, hruškou, třešňová, s brusinkami. Stačí si jen vybrat. Nejlepší byla zatím třešňová nebo klasika, přesně ta, co s chutí jím už dvacet let. Studentskou pečeť koupíte normálně v supermarketech, velikost je standardně 200 g, ale můžete si koupit i čokoládu v tyčince nebo sypkou Studentskou směs, záleží jen na vás. Běžná cena je kolem čtyřiceti korun, ale časté cenové akce můžete najít třeba v Kauflandu nebo dalších hypermarketech. Tak jak vám chutná Studentská pečeť? A která je vaše nejoblíbenější čokoláda?

Publikováno: 10. 04. 2013 / Aktualizováno: 31. 05. 2023

Kategorie: Jídlo

Autor: Drahomíra Testerová

Tagy: Orion