Kde nakupovat ořechy (třeba i větší množství)?

Podzim je na spadnutí a drtivá většina populace řeší, jak posílit imunitu. Způsobů, jak organismus pořádně „nakopnout“ a připravit jej na kritické období, kdy na nás útočí viry všeho druhu, je celá řada. K těm nejlepším patří změna jídelníčku – využívat bychom měli především dary přírody v jejich přirozené formě. Kromě ovoce a zeleniny je vhodné konzumovat dostatečné množství ořechů. V čem jsou ořechy nepřekonatelné a kde je nakupovat?
Pokud vás zajímá, kde koupit para ořechy, případně kde koupit vlašské, piniové či jiné ořechy, pokračujte ve čtení. Ještě předtím si ale zopakujeme, proč jsou pro naše zdraví tak důležité.

Jak konzumace ořechů prospívá zdraví?

Ořechy a oříšky většina lidí konzumuje spíše nárazově a „na chuť“, než jako nedílnou součást zdravého jídelníčku. Což je škoda, protože jsou bohatým zdrojem širokého spektra důležitých látekvitamínů, stopových prvků, antioxidantů, vlákniny atd. Bez ohledu na to, zda si pochutnáte na vlašských, lískových či kešu oříšcích, doplníte potřebný zinek, kterého máme na podzim a v zimě nedostatek. Obsahují ho také makadamové ořechy, arašídy, mandle, piniové oříšky, pekanové ořechy a kešu. Zinek není zdaleka jedinou složkou, kvůli které se vyplatí ořechy nakupovat pravidelně. Ořechy jsou bohaté na vitamíny A,E a B, železo, mangan, selen, měď, fosfor, draslík, kyselinu ellagovou. Shrnuto a podtrženo, konzumace ořechů vede k celkovému zlepšení imunitního systému a podpoře správného fungování orgánů. Logickým předpokladem takového účinku je vysoká kvalita, kterou zaručuje jen minimum prodejců.

Vždy čerstvé ořechy koupíte na Nutily.cz

Pokud preferujete nákup ořechů online, objednejte si je v e-shopu Nutily.cz (provozuje Nutily Europe spol. s r.o.), který garantuje vždy čerstvé ořechy prvotřídní kvality. V nabídce najdete všechny výše zmíněné druhy ořechů, semínka, sušené ovoce, čaje, dárkové předměty i něco mlsného na zub.Nutily.cz navíc nefungují pouze jako e-shop – pro ořechy, oříšky a semínka si můžete zajet osobně do kamenné prodejny Strakonicích. Vysokou úroveň potvrzují pozitivní recenze dobré zkušenosti zákazníků, které si můžete přečíst na Heuréce. A teď už víte, kde nakupovat čerstvé a kvalitní ořechy.

Publikováno: 11. 09. 2020 / Aktualizováno: 31. 05. 2023

Kategorie: Potraviny

Autor: Drahomíra Testerová