Proč si pořídit smoothie mixér a jak vybrat ten správný?

Smoothies jsou v posledních letech stále oblíbenější, a to z dobrého důvodu. Představují snadný a pohodlný způsob, jak získat denní dávku ovoce a zeleniny, a lze je přizpůsobit svým chuťovým preferencím. Ne všechny mixéry jsou však pro přípravu smoothies stejné. Proto je důležité investovat do dobrého smoothie mixéru, jenž dokáže rozmixovat vaše ingredience do hladké a krémové struktury. V tomto článku, který jsme pro vás připravili společně s magazínem Life4Us.cz, se budeme zabývat tím, proč byste si měli pořídit smoothie mixér a jak vybrat ten správný pro vaše potřeby.

Proč si pořídit mixér na smoothie?

Pohodlí

Jednou z největších výhod vlastnictví smoothie mixéru je faktor pohodlí. Během několika minut si můžete rychle umixovat výživnou snídani nebo svačinu. Smoothie si navíc můžete vzít s sebou na cesty, což je ideální volba pro ty, kteří jsou stále na cestách.

Zachování živin

Při mixování ovoce a zeleniny zachováte více živin než při odšťavňování. Je to proto, že vláknina v produktech zůstává neporušená, zatímco při odšťavňování je vláknina odstraněna. Díky tomu jsou smoothies skvělou volbou pro ty, kteří chtějí zvýšit svůj denní příjem ovoce a zeleniny.

Variabilita

S mixérem na smoothie máte naprostou kontrolu nad použitými ingrediencemi. Můžete experimentovat s různým ovocem, zeleninou a dokonce i superpotravinami a vytvořit si smoothie, které bude odpovídat vašim specifickým výživovým potřebám a chuťovým preferencím.

Jak vybrat smoothie mixér?

Výkon

Výkon mixéru je důležitým faktorem, který je třeba při přípravě smoothie zvážit. Hledejte mixér s motorem, který má výkon alespoň 500 wattů. To zajistí, že si mixér poradí s náročnými ingrediencemi, jako je led, mražené ovoce a listová zelenina.

Čepele

Důležité jsou také čepele mixéru. Hledejte nože, které jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli, protože budou odolnější a účinnější při mixování vašich ingrediencí. V ideálním případě by měly být čepele schopné rozmixovat přísady do hladké a krémové struktury.

Velikost

Velikost mixéru bude záviset na tom, kolik toho plánujete připravit najednou. Pokud si připravujete smoothie jen pro sebe, postačí vám menší mixér. Pokud však plánujete připravovat smoothies pro celou rodinu, budete chtít větší mixér s větším džbánem.

Cena

Cena smoothie mixérů se může pohybovat od necelé tisícikoruny až po více než deset tisíc korun. Při rozhodování o výši výdajů zvažte svůj rozpočet a to, jak často plánujete mixér používat. Mějte na paměti, že vyšší cena může být spojena s dalšími funkcemi, jako jsou předprogramovaná nastavení a vyšší výkon.

Publikováno: 03. 04. 2023

Kategorie: Elektro

Autor: Drahomíra Testerová