Znojmia – hrášek z jižní moravy

Ač nevěřím každé profláknuté značce, kterou potkám, musím uznat, že v případě sterilované zeleniny je lepší sáhnout po těch „lepších a osvědčených“ značkách jako je právě Znojmia. Hrášek Znojmia je ve slaném nálevu, velikostně netříděný. Už po otevření konzervy je vidět, že jsme tentokrát vybrali správně – hrášek má dobrou, zdravou barvu (žádné nedozrálé kousky), hrášek není rozmačkaný a má dobrou, jemnou chuť. Často se stává, že hrášek po tepelné úpravě je rozbředlý a vaše jídlo začne připomínat spíš hrachovou kaši.

Znojmia - hrášek z jižní moravy

Co v plechovce nalezente:  hrášek, voda, cukr, sůl. Zelenina je sterilovaná, takže vydrží dlouho. Plechovka se má skladovat  v suchu při teplotě 0-28 °C. Po otevření konzervy se v ledničce při teplotě 10 °C  má spotřebovat do 48 hodin.

Průměrné výživové hodnoty ve 100 gramech výrobku:
Energetická hodnota: 280 kJ/66 kcal
Tuky: 0,3 g
Sacharidy: 11,3 g
Bílkoviny: 4,6 g
Sůl: 0,6 g

Verdikt:  Hrášek Znojmia můžete bez obav použít jak pro teplou tak pro studenou kuchyni a bude tou opravdovou poslední tečkou, která vaše jídlo obohatí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *