Voono henna recenze: Moje první zkušenost s přírodní barvou

Od cca 15ti do 25ti let jsem měla na vlasech blond melíry a poté, přibližně půl roku, jsem měla vlasy barvené tmavě hnědou barvou.. Vlasy jsem nijak nešetřila. Každodenní mytí, vysušování pomocí fénů, velmi časté používání žehličky na vlasy, kulmy a laků... Vlasy byly zničené, suché, lámaly se a po umytí nešly rozčesat bez použití různých vlasových rozčesávačů. Jednoho dne jsem si řekla dost a vlasy oholila strojkem úplně do hola.

Přišel čas na velkou změnu

Čtyři roky mi vlasy dorůstaly a já jsem po dlouhých letech viděla svou přirozenou barvu vlasů která je středně hnědá. Vlasy jsem už nebarvila, nefénovala, nežehlila a myla je opravdu sporadicky, většinou jednou za týden nebo podle potřeby. Vlasy si myju jen čistou vodou, občas tuhým šampónem. Nijak se mi nemastí, lesknou se a jde opravdu znát ten rozdíl oproti častému barvení a nešetrnému zacházení. Před pár měsíci mě začala nudit moje přirozená barva vlasů,a tak jsem se začala rozhlížet po nějaké šetrné a hlavně přírodní metodě, jak vlasy obarvit. Po dlouhém uvažování a pročítání různých internetových diskuzí, jsem se rozhodla vyzkoušet hennu. Nejsympatičtěji na mě působila česká značka Voono. Mají přehledné webové stránky, kde je vše velmi hezky popsáno a mají velký výběr odstínů. Kdybych používala šampón nebo kondicionér, taky bych u nich tyto výrobky určitě nakoupila, protože mají super složení, které je šetrné jak k pokožce, tak k přírodě. Jejich výrobky jsou veganské. Což taky velmi oceňuji. Přes email jsem komunikovala s velmi ochotnou slečnou, která mi pomohla při výběru vhodného odstínu a odpověď vždy přišla skoro obratem :-) Vybrala jsem si odstín Cooper. Jedná se o 100% čistou hennu. Zboží odeslali opravdu rychle a v hezkém balení.

Jak aplikace henny probíhala?

Hennu jsem rozmíchala s vodou o teplotě cca 80 stupňů a přidala šťávu z vymačkaného bio citrónu. Barva se dobře rozmíchávala, i jsem dobře odhadla konzistenci. Poté jsem ji, za pomocí mého milého manžela, nanášela na hlavu a užívala si příjemný pocit, který teplá henna na hlavě vykouzlila :-) Vlasy jsem zabalila do potravinářské fólie, na to jsem dala obyčejnou koupací čepici z DM a na to ještě mojí starou zimní čepici. Hennu jsem nechala působit dvě hodiny. Měla jsem strach, aby mi zvolená barva slušela a já s ní byla spokojená, protože jak potom stáhnout hennu z vlasů dlouhých do půlky zad? Obávala jsem se, aby se mi nezničily vlasy, které jsem si nechávala dlouhé roky růst. A měla jsem pocit, že ty dvě hodiny čekat fakt nedokážu. Nakonec jsem to nějak vydržela a udělala jsem fakt dobře, protože jsem s výsledkem velmi spokojená. Henna šla lehce smýt.

A jak moje první barvení hennou od Voono dopadlo?

Barva chytla opravdu krásně, vypadá přirozeně a nemůžu se vynadívat :-) Vlasy jsou lesklé, hladké, vypadají hustší. Jaký má henna vliv na kvalitu vlasů zatím nevím, to se uvidí až časem po dlouhodobějším užívání. Zatím jsem nadšená, zůstávám u \"Voono henny\" a už se těším na další barvení.

Publikováno: 08. 12. 2019

Kategorie: Zdraví & krása

Autor: Drahomíra Testerová