Recenze krému Vichy Liftactive supreme: Opravdu pomáhá proti vráskám?

Denní krém řady Vichy Liftactive supreme je určen pro celodenní péči o pleť obličeje, a to pro normální a smíšenou pleť, i když existují i varianty například pro suchou pleť. „První celodenní lifting od Vichy pro nepřetržitou korekci vrásek a zpevnění pleti pro mladší vzhled okamžitě, po celý den, den po dni. Pro všechny ženy s normální až smíšenou pletí,“ tak avizuje svůj produkt kosmetická firma Vichy Laboratories. A tvrdila to i influencerka, která mě inspirovala ke koupi. Koupě jsem však rozhodně nelitovala!

Pravda nebo přehnané tvrzení?

Výrobce zdůrazňuje, že optický efekt vyhlazení vrásek a nedokonalostí, které se nacházejí na povrchu téměř každé pleti, je okamžitý. Podle Vichy vydrží po aplikaci krému pleť celý den svěží a zářivá. Zároveň kontury obličeje zůstávají vypnuté. Pokud hovoříme o dlouhodobějších účincích už po jednom měsíci pravidelné aplikace má být vidět výrazná změna v podobě redukce hlubokých vrásek. Pleť má být vypnutější a pevnější. Jaká je ale skutečnost? Dostojí Vichy Laboratories opravdu svému tvrzení, nebo jde o přehnanou reklamu? Na to jsme se zeptali jedné z uživatelek krému.

Hledání trvalo dlouho

Zkušenosti s krémem Vichy popisuje Martina (39 let), která ho pravidelně každý den používá už rok: „Mám poměrně citlivou pleť, z toho vyplývá, že mi hned tak nějaká kosmetika, jak se říká, nesedne. Dost dlouho jsem hledala takový krém, který by mi plně vyhovoval, moji pleť zároveň hydratovat i vyživoval. Stalo se mi dokonce, že jsem na některé přípravky dostala alergickou reakci. Nezbývalo proto, než zkoušet dál a vylučovací metodou se dostat k tomu pravému. Zdá se, že Vichy Liftactive supreme moje požadavky splňuje, alespoň zatím jsem spokojená.“

Měsíc na očividné změny není pohádkou

V čem spočívají přednosti krému? Podle Martiny i řady dalších uživatelek dokáže zjemnit pleť, vyhlazuje vrásky. Zároveň hydratuje. Hodně žen s citlivější pletí oceňuje jemnost krému, skutečnost, že vůbec nedráždí pokožku. Některé uvádějí, že má i účinek na vyhlazování vrásek, a to už brzy. Zdá se tedy, že avizovaný měsíc užívání, po kterém už by se měl efekt projevit, je skutečností, ne pohádkou. Dalším kladem je i snadná roztíratelnost a rychlá vstřebatelnost do pokožky. Nezanechává po sobě pocit mastnoty jako některé krémy, což dobře hodnotí mnoho žen. Nepřipadá jim potom, že jejich obličej vypadá jako mastný koláč.

Efekt vyhlazení vrásek je patrný rychle

„Mít obličej bez vrásek, to sen většiny žen středního věku a já samozřejmě nejsem výjimkou. I když chápu, že příroda má svoje zákonitosti a stárnutí pleti bohužel patří mezi ně, ráda bych si svoji pleť udržela v dobrém stavu co nejdéle to půjde. I proto jsem hledala optimální kosmetiku, která mi v tom pomůže. Každodenní pohled do zrcadla mi samozřejmě naznačuje, že nějaké vrásky už mám, ale ráda bych je spíše vyhladila, než dále prohlubovala,“ vysvětluje Martina. Krém používá rok, což je dostatečně dlouhá doba k tomu, aby dokázala kvalitně posoudit i dlouhodobější efekt jeho působení. Hodnotí ho kladně, skutečně vnímá vyhlazení vrásek hlavně kolem očí a také úst. Není sama, pozitivní efekt vypnutí pleti, kterého si lze všimnout i na první pohled, je patrný. „Dokonce i jedna moje kamarádka si všimla, že prý mám lepší pleť a ptala se mne, jaký krém používám. Doporučila jsem jí ho, a i ona je s ním spokojená a používá ho.“

Stačí jedna aplikace denně?

Jak je to s aplikací krému? Opravdu stačí ráno nanést na vyčištěnou pleť a vydrží celý den hladká, jemná, vypnutá a hydratovaná, jak tvrdí výrobce? Odpovídá opět Martina: „Občas, když mám před sebou dlouhý den, což znamená, že když přijdu na večer z práce, čekají mne ještě nějaké večerní společenské povinnosti, aplikuji si krém dvakrát, nejenom ráno před odchodem do práce, ale i večer před tím, než vyrazím na akci. Ostatně i Vichy poznamenává, že v případě potřeby je možné krém aplikovat dvakrát denně, tedy nejenom ráno, ale i večer. Pleti by to škodit nemělo, žádný problém jsem nezaznamenala. Když ale nemám žádné večerní povinnosti, vystačím s jednou aplikací.“ Pleť skutečně vydrží vláčná celý den i po jedné aplikaci, pokud ale máte před sebou náročnější den nebo budete často vystaveny nepřízni počasí, smogu, změnám teplot apod., druhou večerní aplikací určitě nic nezkazíte.

Výborný podklad pro make-up

Řada dalších uživatelek se s názorem Martiny shoduje. Většinou jim postačí ranní aplikace, jsou i takové, které se nebojí použít krém i na noc, tam je ovšem třeba poznamenat, že existuje noční varianta krému, a v tom případě je lepší zvolit ji. Ve dne je pleť vystavena mnohem větší zátěži, noc je pro časem k regeneraci, a to je zohledněno ve složení nočního krému. Pro denní nanášení Martina tvrdí, že denní lifting i dobrým podkladem pod make-up. „Normálně make-up do práce nepoužívám, většinou jenom večer, pokud jdu na akci. A s krémem si make-up dobře rozuměl, nevznikly žádné problémy. Takže myslím, že i pro ženy, které se hodně líčí a používají make-up každý den, je tento krém dobrou volbou. Pomůže pleť hydratovat, není tak povadlá, zkrátka negativní účinky silného líčení velmi dobře kompenzuje.“

Na čem je založen účinek krému?

Výrobce uvádí, že jde o 3D opticky vyhlazující technologii. Za celodenní účinek, který by měl nastat okamžitě po aplikaci odpovídá kofein a adenosin. Dlouhodobému účinku v podobě stavu pleti a vyhlazení i hlubokých vrásek napomáhá 5 % rhamnóza a neohesperidin. Důraz na citlivost podtrhuje užití termální vody z Vichy, díky ní má být krém naprosto bezpečný. Podrobné složení podle výrobce: Aqua, glycerin, dimethicone, rhamnose, isohexadecane, alcohol denat., propanediol, isopropyl isostearate, vinyl dimethicone silsesquioxane crosspolymer, cetyl alcohol, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, behenyl alcohol, nylon-12, PEG-100 stearate, CI 77163, CI 77891, stearic acid, stearyl alcohol, arachidyl alcohol, cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, caffeine, neohesperidin dihydrochalcone, palmitic acid, phenoxyethanol, adenosine, ammonium polyacryldimethyltauramide, disodium stearoyl glutamate, disodium EDTA, caprylyl glycol, citric acid, synthetic fluorphlogopite, acrylamide/sodium acrylolydimethyltaurate copolymer, ethylhexyl hydroxystearate, polysorbate 80, parfum.

Složení? Nejsem odborník, ale myslím, že je dobré

Co na toto složení říká uživatelka Martina? „Rozhodně nejsem odborník, který by se vyznal v tom, co která chemická sloučenina obsahuje a jak konkrétně působí v celém krému, i když pravda je, že mne trochu udivuje, kolik složek vlastně krém obsahuje. Ale chápu, že se všechny složky musí vyladit, aby působení krému bylo všestranné. Nikdy jsem se ale kosmetikou nezabývala natolik do hloubky, abych toto řešila. Spíše mne zajímalo, jestli třeba kosmetické firmy netestují svoje produkty na zvířatech nebo jestli se v přípravcích nenacházejí prokazatelné jedy. Například šampony a parfémy neobsahují ftaláty, jako aroma není používáno xylenové pižmo, v antiperspirantech není hliník, tedy obecně látky, které jsou v kosmetice známé jako jedovaté bomby. Jsem si prakticky jistá, že Vichy tyto látky do svých kosmetických řad nepoužívá a že se neúčastní testování kosmetiky na zvířatech. Takže se složením krému nemám nejmenší problém. Nepůsobí mi žádné alergie.“

Pět hvězdiček si zaslouží

Na závěr se Martiny ptáme: „Kdybyste měla udělit z pěti hvězdičkové škály, kolik by si podle vás krém Vichy Liftactive supreme zasloužil?“ Martina má celkem jasno: „Rozhodně pět hvězdiček. Jsem s ním maximálně spokojená. Používám ho rok a mám pocit, že jsem po letech pokusů a omylů konečně našla přesně to, co moje pleť potřebuje. Nehodlám to měnit.“ Z negativ ji nenapadá nic, snad jedinou drobností, kterou by vytkla, je vyšší cena. Na druhou stranu ale podotýká, že za kvalitu je prostě třeba zaplatit, a proto je i s trošku vyšší cenou v podstatě smířená. Podobné názory mají i další uživatelky. Některé dokonce uvádějí, že výrobky této řady používají už několikátý rok a ani ony rozhodně neuvažují o změně.

Jak vlastnosti krému hodnotí?

+ Efekt zmírnění vrásek funguje skutečně už po avizovaném měsíci používání. + Z dlouhodobého pohledu je pleť skutečně více vypnutá, pevnější, není tak povadlá, doslova se rozzáří. + Vůně krému je příjemná, nijak agresivní. + Krém se dobře roztírá, snadno se vstřebává do pokožky a netvoří mastné stopy. + Neprojevují se žádné alergie na krém. - Trochu vyšší cena.

Publikováno: 12. 11. 2019

Kategorie: Zdraví & krása | Kosmetika

Autor: Drahomíra Testerová