Alnatura - červená čočka

Čočka je zdravá. Luštěniny patří mezi jedny ze základních potravin, které bychom měli jíst často a rádi. Fazole, hrách nebo čočka jsem výživově bohaté, správně připravené i chutné, na přípravu variabilní a navíc nejsou drahé. Jaká luštěnina patří mezi vaše nejoblíbenější? U mě je to docela určitě červená čočka! Jaké jsou výhody červené čočky? Nemusí se namáčet, je velmi rychle uvařená do měkka, příprava jídla je tak krátká a nenáročná. A navíc mi chutná víc než čočka obyčejná, červená varianta také mnohem méně nadýmá, protože je už loupaná. Jedinou nevýhodou je cena červené čočky, která je o něco vyšší, většinou kolem padesáti korun za půl kila. Ale myslím si, že kvalita a chuť tento nedostatek dostatečně vynahrazují. Delší dobu už kupuji červenou čočku v síti drogérií dm, jejich značka Alnatura nabízí nejspíš tu nejlepší červenou čočku, kterou jsem zatím vyzkoušela. Červenou čočku prodávají i v Albertu pod značkou Albert Bio, ale dle mých zkušeností se tato čočka rychleji rozvaří, je špinavější, musí se déle proplachovat a prostě... ta z DM je lepší. A jak si červenou čočku vařím? Nejdříve si odsypu čočku do hrníčku a umyji. Červená čočka je už loupaná, díky tomu zrníčka čočky chytají na sebe prach a jinou špínu, při proplachování vodou je to znát, proto je opravdu nutné čočku dobře umýt. Zpěním si cibulku na másle, přidám maso (hovězí mleté, kuřecí, podle toho na co mám chuť), vše pořádně opeču a přidám čočku, zaliji dvojnásobným množství vody a povařím, čočka do sebe natáhne veškerou přebytečnou vodu během několika okamžiků, stačí krátce povařit. Červenou čočku je také možné velmi lehce rozvařit spíše do kaše, díky tomu je vhodná i jako jedna z prvních potravin pro malé děti, pokud chci čočku spíše na skus, vařím maximálně deset minut. Na konec přidávám občas i klobásu nebo párek a … dobrou chuť. Červená čočka je skvělá i do polévek, do salátů nebo jen samotná. Navíc zasytí opravdu na dlouho, není energicky náročná a chutná mi! Červenou čočku značky Alnatura koupíte v síti drogérií DM za zhruba 55 Kč.

Publikováno: 10. 05. 2013 / Aktualizováno: 31. 05. 2023

Kategorie: Jídlo

Autor: Drahomíra Testerová

Tagy: Alnatura