Znojmia - hrášek z jižní moravy

Ač nevěřím každé profláknuté značce, kterou potkám, musím uznat, že v případě sterilované zeleniny je lepší sáhnout po těch „lepších a osvědčených“ značkách jako je právě Znojmia. Hrášek Znojmia je ve slaném nálevu, velikostně netříděný. Už po otevření konzervy je vidět, že jsme tentokrát vybrali správně – hrášek má dobrou, zdravou barvu (žádné nedozrálé kousky), hrášek není rozmačkaný a má dobrou, jemnou chuť. Často se stává, že hrášek po tepelné úpravě je rozbředlý a vaše jídlo začne připomínat spíš hrachovou kaši. Co v plechovce nalezente:  hrášek, voda, cukr, sůl. Zelenina je sterilovaná, takže vydrží dlouho. Plechovka se má skladovat  v suchu při teplotě 0-28 °C. Po otevření konzervy se v ledničce při teplotě 10 °C  má spotřebovat do 48 hodin. Průměrné výživové hodnoty ve 100 gramech výrobku: Energetická hodnota: 280 kJ/66 kcal Tuky: 0,3 g Sacharidy: 11,3 g Bílkoviny: 4,6 g Sůl: 0,6 g Verdikt:  Hrášek Znojmia můžete bez obav použít jak pro teplou tak pro studenou kuchyni a bude tou opravdovou poslední tečkou, která vaše jídlo obohatí.

Publikováno: 28. 03. 2013 / Aktualizováno: 31. 05. 2023

Kategorie: Jídlo

Autor: Drahomíra Testerová

Tagy: Znojmia