Bezpečnost na prvním místě: investice do padacího rámu se vyplatí

Lidové rčení, že pokud jste nezvedali motorku ze země, tak nejste správný motorkář je doufejme přežito. Každý moderní řidič chopperu už dnes ví, že není úplně od věci investovat do vychytávky s názvem padací rám. K čemu ochranné padací rámy slouží, a jak je správně vybrat, se dozvíte v našem článku!

Co je ochranný padací rám?

Chromovaný rám, který chrání váš motocykl proti odření v případě nehody. Nejen, že na motorce dobře vypadá, ale zároveň je to investice, která zkrátka může zachraňovat životy. Ideální je kombinovat přední a zadní padací rám, čímž eliminujeme rizika nebezpečí hned dvojnásobně. Na ochranný rám lze velmi snadno umístit i nášlapy, které vám zajistí maximální pohodlí při jízdě.

Jak nešlápnout při výběru vedle?

Na trhu existuje celá řada prodejců, kteří nabízí doplňky k motocyklům. Při výběru vhodného rámu byste měli zvážit následující:

Odbornost prodejce – najděte renomovaného prodejce, který vám poradí jak s výběrem, tak i s možnými dotazy na montáž rámu. Případně se zeptejte přímo ve vašem servisním středisku.

Typ motocyklu – doporučujeme vybírat ochranné rámy dle konkrétního typu vašeho motocyklu. Až na drobné výjimky již bude na trhu dostupný ochranný rám i pro váš motocykl. Nedoporučujeme pořízení univerzálního padacího rámu, jelikož v tomto případě nemusí být ochrana stroje stoprocentní.

Životnost a servis

Padací rámy bývají zpravidla ošetřeny speciálním nátěrem proti korozi a nepříznivým povětrnostním podmínkám. Montáž padacího rámu není nic složitého, ale nebude od věci, když se svěříte do rukou zkušeného servisu. Pokud by došlo k nejhoršímu a neustáli byste menší silniční karambol, je záležitost výměny padacího rámu otázkou několika málo minut.
Velikost a hmotnost padacího rámu se liší v závislosti na typu stroje a výrobci ochranného rámu. Obecně ale platí, že celkovou hmotnost motocyklu padací rámy nijak neovlivní a vy budete mít navíc stroj v bezpečí. Jezděte opatrně!  

Publikováno: 30. 03. 2023

Kategorie: Nezařazené

Autor: Drahomíra Testerová