Hamé - povidla slazená švestková

Nebudu vám lhát, nejlepší jsou samozřejmě povidla doma vařená. O tom žádná. Ale občas se nějaká ta kupovaná hodí, třeba když ta domácí dojdou a švestková sezóna je stále daleko. A nejlepší ze všech kupovaných švestkových povidel je toto od Hamé. Tedy je pravda, že to z Alberta (privátní značka Albert Quality) jsou taky dobrá, ale tahle od Hamé jsou ještě lepší. Tedy alespoň si to myslím já. Hamé - povidla slazená švestková - obal Nejlepší na povidlech Hamé je chuť, výrazně švestková, vůbec není přeslazená, stále trošku nakyslá, ale dokonale vyvážená. Mohla bych se utlouct po čerstvém chlebu s těmito povidly. Na výrobku 100 g povidel bylo použito 170 g ovoce, což je samozřejmě na chuti znát. Je to poznat i na konzistenci, průmyslově vyráběná povidla bývají často nastavována želatinou, která přidá na objemu, ale ubere chuti. To se naštěstí u těchto povidel nestalo. Hamé - povidla slazená švestková - etiketa Protože obsah želatiny je minimální, je i konzistence povidel mazlavá, dobře se roztírá na chleba. Znáte to, když si koupíte povidla s vysokým obsahem želírujících látek, tak můžete hmotu doslova krájet, roztírat to nejde, na chlebu to nedrží a navíc mi to vůbec nechutná. Tak to se tady nestane, konzistence je hladce štavnatě krémová, opravdu jak domácí marmeláda. A proto mám tato povidla tak ráda. Hamé - povidla slazená švestková - obsah Hamé Slazená švestková povidla koupíte v běžné síti hypermarketů, supermarketů a obchodů s potravinami za cenu kolem třiceti korun. Neprodávají je ale všude, u nás je například mají jenom v Intersparu a v Bille, občas v Albertovi, často se dá vychytat slevová akce pod zmiňovaných třicet korun, já jsem svoje poslední balení kupovala v Bille za 29,90.

Publikováno: 30. 05. 2013

Kategorie: Jídlo

Autor: testerka

Tagy: Hamé