Figaro - hořká čokoláda s mléčnou náplní a višňovou příchutí

Jestli jsem cílová skupina reklam a letáků s mega nápisem "sleva" přes celou první stránku? Inu, jak kdy. Nakupování mě někdy i baví a nemám problém s tím, abych si v klidu rozmyslela, jestli danou věc zrovna potřebuju, nebo ne. Impulzivně nakupuju málokdy.   Ovšem v jedné věci připomínám malé děcko, které ztrácí hlavu, rozsvítí se mu očka a přestane přemýšlet. Regál s čokoládou. Ten zoufalý pocit, kdy před sebou vidím mraky možností a chutí a nemám tucha, které dát šanci tentokrát! Dokážu kolem čoko zásob chodit třeba půl hodiny, pročítat složení, kochat se obrázkama na obalech a představovat si, která bude asi tak nejlepší... Jedna ze stálic, na kterou dostanu chuť jednou za čas je hořká čokoláda od Figaro s mléčnou náplní a višňovou příchutí. Na rozdíl od některých výrobců, kteří v cenové kategorii do 20,- nabízí ne čokoládu, ale jakousi hnědou hmotu, která nemůže posloužit chuťovým buňkám ani v největší krizi, je tenhle višňový kousek vážně vynikající! Celá tabulka je rozdělena na 15 dílků. Každý z nich je bohatě plněný kombinací jemné mléčné náplně připomínající vnitřek Kinder čokolády a višňovým hodně řídkým "džemem", ve kterém višně bezpečně poznáte. Ovocná náplň má krásně sytou fialovo-růžovou barvu a chuťově není nijak přeslazená nebo kyselá, ale naopak vás bude lákat k tomu, abyste si ulomili další kousíček... Osobně se musím přiznat, že mám takový zvláštní způsob, jak čokoládu jím... ulomím si čtvereček, ohlodám hořkou čokoládu kolem, slupnu i vrchní "čtvereček" čokolády a zbyde mi spodní vrstva, mléčná náplň a nahoře višňová mňamka... Jo, je to nechutné, já vím. Ale hrozně mě to baví. Hoďte kamenem, kdo neděláte s oplatkama, bonboniérou nebo čokoládou to samé :-) Ačkoli hodně lidí, které znám, tvrdí, že ze zásady nebudou zjišťovat složení ničeho, co jim chutná - aby se jim případně dotyčná věc neznechutila, mě to přece jen nedá a složení všeho, co hodlám konzumovat chci znát. Výjimku nedělám ani u cukrovinek. Složení: cukr, kakaová hmota, rostlinné tuky (palmový olej, bambucký tuk), glukózo-fruktózový sirup, glukózový sirup, sušená syrovátka (z mléka), višňová dřeň (1,8%), mléčný tuk, sušená aromata, koncentrát šťávy z černé mrkve, regulátory kyselosti (kyselina citronová, kyselina vinná), dřeň z aronie, zahušťovadlo (pektin). V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 46%. Uznávám, že na prvních místech složení bych raději uvítala kakaovou hmotu a absence rostlinných tuků by mi taky nevadila. Nicméně zbytek ingrediencí je v dnešní době docela příjemné překvapení - v čokoládě jsou třeba stopy opravdových višní! No považte! Celkově hodnotím cukrovinku jako chuťově výbornou, kterou jsem schopná spořádat na posezení. Žravý problém řeším odlomením kousku a prosbou kohokoli z rodiny, ať zbytek schová na mě neznámé místo... na příště. Čokoládu seženete takřka v kterémkoli obchodě za cenu kolem 15-17,- za 100 g tabulku.

Publikováno: 31. 07. 2013 / Aktualizováno: 31. 05. 2023

Kategorie: Jídlo