Industriální bydlení stále v módě. Jaké prvky do interiéru zakomponovat?

Říkali jste si někdy, jak krásně by vypadalo, kdybyste svůj interiér zaplnili kombinací zemitých odstínů a kovů? Plechy, beton, přiznaných cihel, závěsná svítidla a k tomu všemu také vysoké stropy? Přesně tak lze charakterizovat industriální bydlení, které je dnes stále v módě. Nerezové kliky nebo černé kliky na dveře i podobné sebemenší detaily dotváří dnes tolik atraktivní bydlení. Pojďme se nad tím pozastavit trochu více a prozradit si o vícero prvcích, jež do industriálního bydlení zakomponovat.

Od padesátých let minulého století

Člověk by nevěřil, jak dlouho s námi takový industriální styl je. Objevil se v padesátých letech minulého století, kdy se vzbudil zájem hlavně o netradiční bydlení v prostorách, jež nebyly do té doby zrovna obyvatelné. Mluvíme o průmyslových halách, které do jisté míry tehdejší generaci doslova fascinovaly. A právě z těchto prostor se inspirujeme dodnes.

I když by si člověk myslel, že takové bydlení není vůbec útulné, opak je pravdou. Co se útulnosti týče, stačí do industriálního příbytku zakomponovat dostatečné množství svítidel a pokojových rostlin, jež přidají interiéru na živosti.

Není to pro každého

Do interiéru proto zakomponujte nejen přiznané cihly, kov, závěsná svítidla nebo zemité tóny, ale také velké množství pokojových rostlin a dostatek dekorací, které do jisté míry půjdou ruku v ruce s tím, co ve vás skladové prostory nebo průmyslové haly vlastně vyvolávají.

I když se však budete řídit všemi doporučeními a tipy, přesto všechno můžete zjistit, že industriální bydlení přece jenom není pro každého a třeba ani ne pro vás. A je to tak zcela v pořádku.

Industriální styl si oblíbili především mladí, a pokud bychom měli být ještě trochu konkrétnější, řekneme, že mu více fandí pánové než dámy.

Publikováno: 28. 02. 2023

Kategorie: Domácnost

Autor: Drahomíra Testerová